Tilbage til forside

Værd at vide

 Hvornår må jeg samle ind?

Du må samle ind mellem klokken 10 og 16 søndag den 10. september – men du skal kun gå to-tre timer. De fleste går fra cirka 10 til 13. Hvis du ikke når hele ruten på den tid, gør det ikke noget.

 Hvor får jeg min indsamlingsbøsse?

Du henter og afleverer din indsamlingsbøsse på dit lokale indsamlingssted hos den lokale indsamlingskoordinator. Du finder information om indsamlingssted og koordinator, når du logger ind på din indsamlerside. Login var i den bekræftelsesmail, du fik, da du blev tilmeldt.

 Hvad hvis man gerne vil støtte den ene organisation og ikke den anden?

Gigtforeningen og Scleroseforeningen samler ind i fællesskab den 10. september i år og deler overskuddet ligeligt imellem sig. Vil man hellere støtte den ene af de to foreninger direkte, kan man give en donation på www.gigtforeningen.dk eller på www.scleroseforeningen.dk

 Hvor mange indsamlere skal der bruges?

Vores målsætning er at nå rundt til så mange husstande i de to regioner som overhovedet muligt. Sidste år stod flere tusinde indsamlere op sammen med os, og i år håber vi, at endnu flere har lyst til at være en del af vores husstandsindsamling.

 Må mit barn være indsamler?

Ja, børn er meget velkomne til at samle ind.
Er dit barn under 11 år, skal der være en voksen med. Børn mellem 11 og 18 skal gå to og to sammen.

 Hvad skal pengene bruges til – og hvordan fordeles de mellem de to organisationer?

Pengene går til forskning i gigt og sclerose. Vi er fælles om indsamlingen og deler overskuddet ligeligt mellem os

 Hvad kræver det af mig, hvis jeg bliver indsamler?

Det kræver kun, at du har 2-3 timer søndag d. 10 september i tidsrummet kl. 10-16, hvor du kan hjælpe til indsamlingen. Det vil være en stor hjælp for os.

 Hvem kan samle ind?

Alle kan i princippet samle ind. Børn på 11 år og derunder skal dog følges med en voksen. Børn fra 12 til 18 år skal gå to og to sammen. Er man dårligt gående, er der mulighed for at tage en ’rute’ foran en butik, så man kan sidde ude foran butikken og samle ind. Butiksruter er de mørkegrønne pile på kortet, almindelige ruter er lysegrønne.

 Hvorfor er det relevant?

Gigtforeningen og Scleroseforeningen er private foreninger, der arbejder for indsamlede midler. Der er et stort behov for mere forskning i gigt og sclerose, mange mennesker er ramt, der er tale om uhelbredelige sygdomme, og vi er nødt til hele tiden at afsøge nye veje i vores arbejde for at komme sygdommene til livs.
Det er vigtigt for os at komme ud og fortælle danskerne, hvor alvorligt det kan være at være ramt af gigt og sclerose, og hvor vigtigt det er, at støtte og hjælpe de mange mennesker, der er ramt.

 Hvorfor afholder I husstandsindsamling?

Formålet med husstandsindsamlingen er at indsamle penge til vigtig forskning i gigt og sclerose. Når vi banker på danskernes dør i september, håber vi samtidig på at kunne udbrede kendskabet til både gigt og sclerose. Det er en anden og god måde at møde danskerne på, og det håber vi, at de vil tage godt imod.

 Hvorfor er Gigtforeningen og Scleroseforeningen gået sammen?

Vi er gået sammen om en husstandsindsamling ud fra tanken om, at vi er stærkere sammen end hver for sig. Ved at afholde husstandsindsamlingen sammen, er vi både to organisationer om at dele startomkostningerne, ligesom vi har større chance for at rekruttere det nødvendige antal indsamlere.

 Hvor foregår husstandsindsamlingen?

Vi samler ind i Region Hovedstaden & Region Midtjylland.

 Hvorfor er husstandsindsamlingen ikke landsdækkende?

Det er vigtigt for os, at vores husstandsindsamling bliver en succes. Men det er en stor opgave at planlægge og gennemføre en husstandsindsamling. Derfor har vi valgt at starte med to regioner i år, så vi kan danne os de nødvendige erfaringer. 

 Hvor stor en del af en indsamlet krone går til sagerne?

Det første år er målet 56%, men stiger til 68% i 2018.

Vil du vide mere?


Har du spørgsmål til indsamlingen, er du velkommen til at skrive til
indsamling@vistaaropforhinanden.dk eller ringe på 39 77 80 30.Læs mere om sclerose og
Scleroseforeningen