Tilbage til forside

Hvorfor samler vi ind?

Hvorfor samler vi ind?

Sclerose og gigt er kroniske sygdomme, der kan ramme os alle. Gennem de seneste årtier har forskning i gigt og sclerose sat nye standarder for behandling af de to sygdomme - det har forandret livet og givet nye perspektiver for hundredetusindvis af mennesker med gigt og sclerose.

Men der er fortsat mange ubesvarede spørgsmål: Hvad er årsagen til, at nogle mennesker får sclerose og inflammatorisk gigt? Kan behandlingen skræddersyes, så den er målrettet den enkelte patient – og kan der udvikles medicin, som kan kurere sygdommene?

Derfor samler vi ind til forskning i sclerose og gigt søndag den 10. september 2017.

To sygdomme for livet

Gigt og sclerose er begge kroniske sygdomme, der bliver værre med tiden. Og de kan pt. ikke kureres.

Især sclerose og inflammatoriske gigtsygdomme har meget til fælles. De er autoimmune sygdomme, hvor kroppens eget immunforslag uforklarligt angriber kroppen. Symptomerne har også mange ligheder. Sygdommene medfører for eksempel ekstrem træthed og smerter, og de besværliggør eller umuliggør en række hverdagsaktiviteter, fordi kroppens funktioner påvirkes. Fælles er også, at de rammer tilfældigt. Mænd og kvinder, børn og voksne, dig og mig.

Om sclerose og gigt

I Danmark lever 14.000 mennesker med sclerose. Sygdommen rammer flest i alderen 20-40 år, og to ud af tre er kvinder. Hvert år får cirka 600 diagnosen sclerose. Det svarer til næsten to mennesker hver dag.

700.000 mennesker har fået konstateret en gigtsygdom, heriblandt har 105.000 en inflammatorisk gigtsygdom. En af de mest udbredte inflammatoriske gigtsygdomme er leddegigt, som knap 50.000 lever med. Sygdommen kan ramme alle, men de fleste er fyldt 40 år, når de får sygdommen, og to ud af tre er kvinder. Hvert år får mere end 1.300 diagnosen leddegigt. Det svarer til næsten fire mennesker hver dag.

Sammen er vi stærkere

Gigtforeningen og Scleroseforeningen går i 2017 sammen om en husstandsindsamling. Det gør vi, fordi vi sammen kan hjælpe hinanden med at hjælpe de mange hundredetusinde mennesker med gigt og sclerose. Og sammen kan vi arbejde målrettet for, at indsamlingen bidrager med midler til ny forskning i de to kroniske sygdomme.

Vi står op for den vigtige sag, vi står op for forskningen, og vi står op for dig med sclerose og gigt.

 

 

Meld dig som indsamler

Vil du vide mere?


Har du spørgsmål til indsamlingen, er du velkommen til at skrive til
indsamling@vistaaropforhinanden.dk eller ringe på 39 77 80 30.Læs mere om sclerose og
Scleroseforeningen